Ung medlem

lör, 23/02/2013 - 13:52 -- Gäst
Utskriftsvänlig version
Författare: 
Robert Å

Sportfiskeklubben i Luleå har påbörjat sin rekrytering av nya, unga och fiskesugna medlemmar. En av de yngre  nu registrerade i klubben är numera Sigge Sundqvist Åkerström, nyligen fyllda 7år, son till ”stora fiskaren” (198cm) Robert. Sigges specialiteter är mete, pimpel, kastspö och krabbfiske.

Nyligen meddelade Sportfiskarna, Framtidens Sportfiskare 2012 http://www.sportfiskarna.se/ungdom/FramtidensSportfiskare/tabid/521/Default.aspx att Sigge vunnit 15:de pris i en fiske fototävling där flera hundra barn deltagit. Fotot var från en krabbfisketur på västkusten, Bokenäs, under sommaren 2012. Priset, en komplett fiskeutrustning som kommer att komma väl till användning under kommande sommar.

Nästa vinter ska Sigge försöka sig på några pimpeltävlingar för att vissa pappa vart skåpet ska stå.

Sigge bifogade en fin bild då han fick följa pappa på Hertsöträsket på den högblanka isen som låg där i höstas innan snön täckte över den. Sigge hade på en stor fisk men lyckades inte få upp den denna gång.

Sigge hoppas nu att flera barn/ungdomar gör som Sigge och börjar fiska samt kommer med och blir medlem i en fin Sportfiskeklubb som SFK i Luleå är.

Välkommen Sigge, önskar Sportfiskeklubben i Luleå.