Skärgårdstur med Vilda Kidz

lör, 30/06/2018 - 06:35 -- christer.holmgr...
Utskriftsvänlig version

Fem tappra från Sportfiskeklubben i Luleå mötte idag upp för att lära barn att meta. Robert, Sigge, Ted, Bosse och Rolf åkte tillsammans med Vilda Kidz gänget (http://www.vildakidz.se) ut till ön Kluntarna i Luleå skärgård med ca120 barn med föräldrar.
Fisken lyste med sin frånvaro från början men helt plötsligt satte det fart. Megastora Idar slukade krokarna, en pojk blev så ivrig att spöt gick av på tre ställen när han skulle lyfta sin Id.
Samtidigt så högg en ny Id på ett annat spö bredvid, men där gick linan av. Någon storabborre var också framme och nafsade men släppte. Till slut blev det napp, en stor Id fastnade till slut och Ted fick lägga sig ner på bryggan för att kunna landa den. Högljudda glädjerop hördes från alla barnen som ville klämma och känna.
Många ville prova vilket var kul. Vi hade ca 15 metspön igång så vid några tillfällen var det riktigt trångt på bryggan. Säkerheten runt barnen som vistades på brygga bestod av föräldrar, ledare och vi från klubben, alla skötte sig exemplariskt av barnen vilket vi tyckte var jättebra.
Nu är vi åter påväg in mot Luleå där vi utlovat en överraskning till alla barnen. Sportfiskarna har hjälpt till och sänt oss 120st metspön, dessa ska vi dela ut till barnen när de lämnar båten.
Nästa arrangemang sker den 7/7 under Luleå Hamnfestival då vi återigen med Vilda Kidz ska ge flera barn chansen att prova på mete och annat roligt runt fiske. Vi kommer finnas både i Stadsparken och i Norra hamn.